Biserica „Sfântul Mihail” din Săbăoani este una dintre cele mai reprezentative din Moldova, atât prin dimensiuni cât şi prin armonia arhitecturală, a fost construită între anii 1894-1902.

Această expresie vie a credinţei catolicilor din Săbăoani construită în urmă cu un veac este opera părintelui Cojetani Liverotti, care a adăugat contribuţie în bani şi muncă a credincioşilor, o contribuţie substanţială, personală rezultată din partea de moştenire pe care a primit-o de la familia sa din Italia.

Continuă lectura „Biserica „Sfântul Mihail Arhanghelul””


          
          Principalul scop al participării României la Primul Război Mondial, din august 1916, a fost eliberarea provinciilor istorice româneşti: Ardealul, Crişana, Maramureş, Banatul şi Bucovina, de sub stăpânirea monarhiei austro-ungare şi unirea lor cu patria-mamă.

În Primul Război Mondial au fost chemaţi la arme peste 12.000 de catolici din Dieceza de Iaşi, jumătate dintre ei nu s-au mai întors.

Continuă lectura „Eroii din Primul Război Mondial”


          
          Ioan Botezătorul este una din figurile centrale ale creştinismului şi islamului, predicator şi botezător pe malurile râului Iordan, numit si înainte-mergătorul, vestitorul şi botezătorul lui Isus.

Este numit de Isus „cel mai mare dintre cei născuţi din femei„, iar Biserica Creştină îl cinsteşte ca pe cel mai mare dintre sfinţi.

Continuă lectura „Ioan Botezătorul”


          
          La 24 aprilie 1831 s-a petrecut un episod unic în istoria Moldovei.

Regulamentul organic le impunea ţăranilor mărirea impozitelor, a numărului zilelor de clacă (muncă gratuită), a birului (contribuţie), nemulţumirea a atins punctul culminant când li s-a cerut să-şi dea copii la oaste (serviciu militar).

Continuă lectura „Răscoala împotriva ocupaţiei ruseşti”


          
          Piaţa Săbăoani are loc în fiecare Sâmbătă dimineaţa.
În centrul comunei se regăseşte piaţa agro-alimentară.
Bazarul Săbăoani este vis-a-vis de cimitirul satului Săbăoani.

 

Continuă lectura „Piaţa Săbăoani”


          
          ­

Săbăoani este satul de reşedinţă al comunei cu acelaşi nume, din judeţul Neamţ, Moldova, România. Comuna Săbăoani este cea mai mare şi una din cele mai vechi aşezări rurale din Moldova, fiind situată în nord-estul judeţului Neamţ, pe terasa superioară a interfluviului Siret-Moldova, la 8 km departare spre nord de oraşul Roman şi are în componenţa sa două sate: Săbăoani şi Traian.

Continuă lectura „Despre Săbăoani”


          
          Mersul autobuzelor :

 

 

Continuă lectura „Mersul autobuzelor”


          
          Sfântul Ştefan celebrat pe data de 26 decembrie în fiecare an, este primul martir care şi-a dat viaţa mărturisindu-l pe Hristos Isus ca Domn şi Mântuitor al nostru.
Numele Ştefan, în greacă –Stephanos, în latină-Stephanus, înseamnă Coroană de flori sau Încununat. După Noul Testament a fost Arhidiacon iudeu (evreu) din Ierusalim, a fost unul dintre ucenicii lui Isus, care îl urmau pretutindeni şi care au asistat direct la faptele sale.

Continuă lectura „Sfântul Ştefan”


          
          Gara Săbăoani şi mersul trenurilor:

 

 

 

Continuă lectura „Mersul trenurilor”


          
          Satul Traian, face parte din  Comuna Săbăoani, Jud.Neamţ, Moldova, România, cu aproximativ 1500 locuitori majoritatea de religie romano-catolică şi cu o minoritate restrânsă ortodoxă.
Un document din cadrul Episcopiei de Iaşi pomeneşte de faptul că după Legea Împroprietăririi din 1864, mai multe familii tinere s-au mutat de la Săbăoani pe marginea drumului principal E85.

Continuă lectura „Satul Traian”