Petru Sescu

                        

                            Episcop Auxiliar Petru Sescu

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Episcop-auxiliar-Petru-Sescu.jpg

Părintele Petru Sescu s-a născut pe data de 3 aprilie 1965 în Comuna Săbăoani, Jud. Neamţ. Şcoala Generală a urmat-o în satul Săbăoani iar în anul 1979 a urmat Liceul „Roman Vodă” din Roman.

Între anii 1983-1991 a urmat Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi, studiind filozofia şi teologia aceasta fiind echivalentul Bacalaureatului în Teologie.

În data de 26 mai 1991 a fost hirotonit Preot la Roma de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.

În anul 1991-1994 a fost Vicar la Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău.

Între anii 1994-2004 a fost Prefect de Disciplină la Seminarul Liceal „Sfântul Iosif” din Bacău.

Între anii 2004-2010 a fost Econom Diecezan (administrator al bunurilor materiale ale diecezei sub autoritatea episcopului diecezan) la Episcopia Romano-Catolică de Iaşi.

Între anii 2020-2021 a fost Paroh la Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi.

Din data de 1 septembrie 2021 a fost numit Paroh al Parohiei „Sfântul Nicolae” din Bacău dar Decan al Decanatului de Bacău fiind Centru din Dieceza de Iaşi.

În ziua de 30 septembrie 2021 Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit Episcop Auxiliar (principalul colaborator al Episcopului, ajuntându-l în nevoile pastorale spre binele spiritual şi călăuzirea în credinţă a credincioşilor) pentru Dieceza de Iaşi pe Monseniorul Petru Sescu, atribuindu-i scaunul episcopal titular de Murcona.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Sfanta-Crisma-la-Sfintirea-lui-Petru-Sescu.jpg

În data de 11 noiembrie 2021 a fost hirotonit Episcop în comemorarea Sfântului Martin (Episcop de Tours), prin impunerea mâinilor a PS Iosif Păuleţ Episcop de Iaşi, în cadrul unei Sfintei Liturghii solemne celebrate în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria” din Iaşi. Stema personală episcopală al noului Episcop Auxiliar este „Servite Domino in Laetitia” (Slujiţi Domnului cu bucurie).

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Episcop-Auxiliar-de-Iasi-Petru-Sescu.jpg

Pe data de 14 noiembrie 2021 a avut loc Primiţia Preasfinţitului Monsenior Petru Sescu în satul natal Săbăoani. În calitate de Episcop Auxiliar a celebrat prima Sfântă Liturghie în Sabăoani, motiv de bucurie şi sărbătoare pentru săbăoneni.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Primitia-la-Sabaoani-Episcop-Auxiliar-al-Petru-Sescu.jpg